Pozdravljeni šestošolci!

Najprej, vse učence, ki še niste poslali svojih poročil, opominjam, da to storite do konca tega tedna, drugače naloga ni opravljena (to pa pomeni 0 točk za opravljeno praktično nalogo).

Ta teden bo spet namenjen vašemu ustvarjanju v kuhinji.Tema jedi tega tedna so jedi, ki vsebujejo veliko sadja in zelenjave. V tem dokumentu imate le nekaj predlogov, ki jih lahko pripravite. Glede na to, da v današnjem času ne hodimo veliko v trgovine, si lahko izberete tudi kakšno drugo jed. Pogoj je, da je kot sestavina v veliki meri zastopano sadje ali zelenjava. Nekatere jedi so zelo preproste (sladice v kozarcu), druge zahtevajo več truda in časa. Priprava jedi, naj bi časovno trajala dve šolski uri (od priprave, do postrežbe približno 50-60 minut, ostali čas je namenjen pospravljanju kuhinje). Če si torej izbral preprosto jed, pripravi dve takšni jedi.  Na moj e- naslov (mateja.benedik@guest.arnes.si) pričakujem tvoje poročilo do prihodnje ure gospodinjstva v naslednjem tednu (odvisno v kateri skupini si. Torej imaš najmanj teden dni časa. Če ti ne bo uspelo, mi sporoči razlog in se lahko dogovoriva drugače)! Navodila za poročilo so takšna kot zadnjič!

Tu je nekaj predlogov na katere lahko klikneš:

zelenjavna juha s piščancem in žličniki, fižolova juha, cvetačna juha, milijonska juha s korenjem, bučni polpeti, zelenjavni narastek, jabolčna pita, jabolčni zavitek, biskvit s sadjem (na posnetku so češnje, ampak uporabiš lahko katerokoli sadje), lahko pripravite razne sadne sladice v kozarcu, kt je tale s kivijem in še in še. Idej je še ogromno!