Dobro jutro.

Še zadnji dan pred prvomajskimi počitnicami. Čeprav v tem času kar nekaj tednov nismo videli šole, ste si počitnice še kako zaslužili. Današnji dan bo bolj lahkoten in ne bo veliko dela.

Danes imamo na urniku MATEMATIKO, NIT, ŠPORT IN DRUŽBO. Imate tudi angleščino, ne pozabite pokukati tja. 🙂

MATEMATIKA

Danes je zadnji dan za oddajo poročila o preverjanju. Če ste to nalogo že opravili, imate danes med matematiko prosto uro. 😉

ŠPORT

Kratek 15 minutni video z vajami za vzdrževanje kondicije. Te kar utrudi. 😉

https://www.youtube.com/watch?v=VHyGqsPOUHs

DRUŽBA

Naša študentka Pedagoške fakultete v Ljubljani, Nina (ki bi sicer opravljala prakso v šoli, pa je žal ne more), je pripravila spletni kviz o poznavanju Slovenije.

Dosegljiv je na naslovu:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSFN0R9MKZtKhLt1GsIF_283cOWbGt-KTy5H0Z8jTKR3wUYg/viewform

Ko ga boste rešili, vam bo študentka rešitve pregledala in vam poslala vaše rezultate. 🙂

NIT

Danes imate eno zelo preprosto nalogo. Ko se boste sprehajali po okolici, poglejte in raziščite, kaj vse so ljudje v vaši okolici posadili v prst, kaj že uspeva in raste. Če imate sami vrt, poročajte, kaj ste zasadili v gredice. Je že kaj pokukalo, kako dobro raste?

Vaše opažanje zapišite v zvezek, lahko kaj tudi narišete.

Vesela bom, če mi boste kaj tudi poslikali. Jaz prilagam slike različnih rastlin z mojega vrtička. Nekaj že zelo lepo raste (malina recimo je že tretje leto v zemlji in je že precej bogata poleti), nekaj je pa še zelo mlado (peteršilj in zelena sta le nekaj dni v prsti). V prsti je tudi seme nizkega fižola, pa še ni pokukalo.

VRTIČEK 2020