Dobro jutro!

Danes imamo na urniku eno uro slovenščine in dve uri družbe. Ne pozabi na likovno umetnost, navodila za likovno nalogo boš našel/našla pod zavihkom LUM.

SLJ

Danes malo spletnih nalog za utrjevanje znanja, ki si ga že pridobil/a v šoli. Na tem naslovu izberi nekaj nalog in jih reši. Čas reševanja naj bo nekje pol ure do 45 minut (toliko kot bi trajala ura slovenščine).

https://interaktivne-vaje.si/slovenscina_rs/pravopisne_vaje_2_5r.html

 

DRUŽBA 2 URI

LJUBLJANA – prestolnica

Na strani 89 je kratko besedilo o tem, kaj prestolnica pomeni in kaj se vse v prestolnici Slovenije nahaja. Ker pa je prestolnica za nas tudi domači kraj, jo poznamo veliko bolje kot otroci iz drugih krajev Slovenije. Zato bo danes vaša naloga »raziskovalna«.

V Ljubljani se nahaja veliko pomembnih ustanov. Nekatere so kulturne, druge izobraževalne, tretje politične…za vse pa pravimo, da so DRŽAVNE USTANOVE. V delovnem zvezku je naštetih nekaj takih ustanov.

Med temi državnimi ustanovami izberi eno. Razišči na spletu. Kdaj je bila zgrajena, kakšna je njena zgodovina, kaj je notri danes…

Naredi miselni vzorec o tej ustanovi (s svojimi besedami, torej nekako obnovo tega, kar boš prebral/a). Uporabi risalni list, če ga nimaš, lahko zlepiš skupaj dva navadna lista. Če tudi tega nimaš, lahko uporabiš liste iz brezčrtnega zvezka za geometrijo.

Svoj izdelek poslikaj in mi pošlji, ali pa ga spravi, da ga boš pokazal/a, ko se vrnemo.