Dobro jutro!

 

Danes imamo na urniku dve uri slovenščine, matematiko, šport in glasbeno umetnost.

SLOVENŠČINA

Danes se bomo lotili prav posebnega izziva. Na strani 132 in 133 je v berilu dramsko besedilo. Se še spomniš, kaj je dramsko besedilo? Se spomniš, kako smo nekaj tednov nazaj iz dramskega besedila naredili radijsko igro in jo posneli?

Danes bo naloga malce drugačna. Besedilo natančno preberi. Nato zapiši obnovo tega besedila v običajni obliki, kot zgodbo, pravljico, zapis. Ne bo dolga, ker dogajanja ni veliko, vendar vseeno pazi na uvod, jedro, zaključek in da ima besedilo rep in glavo.

Nato si poglej sliko mize, na kateri nastane čudežni napitek. V zvezek nariši sliko svoje mize, na kateri boš naredil/a svoj čudežni napitek. Lahko je zate, lahko za kakšnega družinskega člana, sorodnika, prijatelja, lahko tudi hišnega ljubljenčka…

Poleg slike zapiši ime svojega napitka ter recept. Recept in sliko lahko poslikaš in mi pošlješ. Bom vesela.

Če ti je bilo branje zanimivo, je v pripetem dokumentu še nekaj odlomkov iz knjige. Preberi, zabavni so.

Lenča Flenča

MATEMATIKA

Vadi deljenje. Reši naloge na straneh 43 in 44.

ŠPORT

Tisti, ki mi niste poslali vikend naloge za šport (primer igre), vas prosim, če jo napišete in pošljete, saj jih zbiram v knjižico, ki jo boste dobili vsi. Vam bo popestrila dneve doma.

GLASBENA UMETNOST

Poslušaj zgodbo s Primorske. Ugotovi o čem govori. Nato si preberi stran 32 (o obeh skladateljih). V pesmarici poišči skladbo Žabe. Poslušaj jo. Verjetno jo že poznaš. Lahko jo tudi zapoješ.