Sodobna priprava hrane 8. r

Četrtek, 21.5.2020

Pozdravljeni učenci! Tokrat je pred vami še ena priprava jedi. Sami izberite, kaj boste pripravili. Edini pogoj je, da gre za glavno jed, ki bi jo postregli za kosilo. Poročilo pošlji najkasneje do 4.6.2020.

Četrtek, 7.5.2020

Pozdravljeni! Tokrat delo ne bo povezano s kuhanjem. Najprej si natisni učni list, ki ga najdeš TUKAJ, nato pa preberi članek z naslovom Prehrana za mladostnika (IVZ). V njem boš našel vse odgovore na vprašanja. Ko učni list izpolniš ga posreduj na moj naslov. Če imaš kakšno vprašanje mi piši.

Četrtek, 16.4.2020

Večina izmed vas se mi je že oglasila in posredovala poročilo s fotografijo.Tisti, ki tega še niste storili, morate to storiti danes.

Tudi tokrat nas čaka podobna naloga. Spodaj vam bom dodala nekaj idej. Glede na to, da kuhate lahko le s sestavinami, ki jih imate doma (saj se v teh časih ne odpravimo v trgovino prav pogosto), so to le predlogi. Vi lahko pripravite nekaj povsem drugega. Vaše drugo poročilo pričakujem v roku 14. dni (do 30.4.). Veliko zabave ob kuhanju!

Predlogi (sestavine so najpogosteje navedena na koncu posnetka): zelenjavna juha s piščancem in žličniki,  bučni polpeti, rižota s piščancem in gobami, skutini štruklji, jabolčna pita

 

Pozdravljeni učenci!

Ker nam trenutne razmere ne dopuščajo druženja in kuhanja v šolski učilnici vam predlagam, da se kuhanja občasno (lahko pa vsakodnevno) lotite kar doma. Tako boste naredili veselje ostalim članom v družini, sami pa boste izbirali kaj bo na jedilniku.

Najprej v kuharski knjigi ali na spletni strani poiščite recept za  jed, ki bo sestavljena iz živil, ki jih imate DOMA (npr. krompirjev golaž ali zelenjavna juha, rižota, lazanja, palačinke z jabolki, mufini, …karkoli ). Če imate radi izziv lahko jed kreirate tudi sami. Vem, da so med vami zelo spretni kuharji in kuharice.

Napišite poročilo vašega dela ter poslikajte pripravljeno jed. Navodila za poročilo najdete tukaj

Seveda pa je prav, da se lotite tudi drugih gospodinjskih opravil in s tem malce razbremenite starše. Lahko posesate, pospravite po stanovanju ali hiši, pripravite mizo, izpraznete ali napolnite pomivalni stroj, odnesete smeti, zlikate perilo, … Idej je več kot dovolj. Vse vaše aktivnosti mi lahko posredujete na mateja.benedik@guest.arnes.si