Četrtek, 28.5.2020

Danes si bomo pogledali kako brati embalaže živilskih izdelkov. Kateri podatki morajo biti napisani na njih in kaj nam povedo. Učno snov si poglej TU – Nakupovanje in označevanje živil, učni list pa te čaka TU – Kupovanje živil.

Četrtek, 21.5.2020

Današnja navodila te čakajo TUKAJ. Najprej vse preberi in si poglej posnetke. Zapis v zvezek je šele na zadnji drsnici.

Četrtek, 14.5.2020

Današnja navodila te čakajo TUKAJ. Ko končaš poslikaj zapiske in mi jih pošlji. Še vedno čakam na prehranske piramide, nekateri jih niste poslali. Prav tako naj vas spomnim na poročila dveh pripravljenih jedi. Poročila bodo ocenjena! Tokrat postavljam rok za oddajo, ki je 22.5. 2020. Če do takrat poročil ne prejmem, bo ocena negativna.

Četrtek, 7.5. 2020

Pozdravljeni! Upam, da so za vami prijetne počitnice. Tiste, ki mi še niste poslali dveh poročil, prosim, da to storite čim prej. V tem mesecu bom namreč vaše delo morala oceniti.

Sedaj pa k današnjim navodilom. Najprej preberi vse drsnice, navodila za zapis v zvezek so na peti strani, zato ne prepisuj vsega. Predstavitev je TU. Ko boš z delom končal/a mi pošlji fotografijo piramide in dopolnjeno besedilo na zadnji drsnici.

Četrtek, 23.4.2020

Tokrat vas navodila čakajo TU. Če potrebuješ pomoč pri miselnem vzorcu jo dobiš tukaj, lahko pa ga oblikuješ po svoje.

Četrtek, 9.4.2020

Ker smo pri snovi en teden za ostalimi skupinami nas danes čaka očna snov o maščobah. Oglej si jo TU. Za ponovitev in utrditev pa reši še križanko. Večina se vas je že oglasila na moj e-naslov nekaj pa še ne. Tisti, ki se mi še niste nič javili, morate to storiti danes ali najkasneje jutri, da se prepričam, da delo poteka tako kot je treba. Zraven pripnite še fotografijo rešene križanke. Če učnega lista ne morete natisniti, potem križanko rešite na računalniku in jo posredujte kar v tej obliki.

In še dodatna naloga, za tistega, ki to želi. Lahko pripraviš živilo, ki zaradi postopka priprave sodi med živila, ki vsebujejo maščobe. Gre za ocvrte jogurtove miške. Recept je preprost, najdeš ga na naslednji povezavi.

Četrtek, 26.3.

Pozdravljeni učenci.

Za današnji dve šolski uri sem vam pripravila prezentacijo ki jo najdete tukaj. Nato v zvezek nalepite in rešite učni list ogljikovi hidrati.

Eno izmed škrobnih živil je tudi puding. Običajno v trgovini kupimo že pripravljeno mešanico različnih okusov, ki jo doma skuhamo po navodilu. Na naslednji povezavi, pa si lahko ogledaš, kako sam pripraviš domačo mešanico za čokoladni puding in jo po receptu tudi skuhaš v slasten puding. Recept je preprost, najdeš ga na naslednji povezavi.  Če pa nimaš vseh sestavin in nisi vešč/a kuhanja, potem je tvoja zadolžitev naslednja: v tem tednu poskušaj razbremeniti malce starše, na primer: pomagaj pri pripravi zajtrka, kosila ali večerje, pripravi pogrinjek, pomij posodo, napolni ali izprazni pomivalni stoj, posesaj stanovanje, pospravi svojo sobo, … Idej je veliko. Lahko mi pošlješ kakšno fotografijo svojega dela, mogoče jedi, ki si jo skuhal/a. Pa ne pozabi na nekaj prostih trenutkov zase. Pazi nase in na svoje zdravje.