Dobro jutro!

Nov teden je pred nami. V tem tednu bomo spoznali le nekaj malega učne snovi, v torek in sredo pa bomo imeli dan dejavnosti. V torek bo to tehniški dan, ko bomo raziskovali zgodovino epidemij, v sredo pa športni.

Današnji urnik pa je čisto običajen.

SLOVENŠČINA

Danes spoznavamo še eno pravilo za postavljanje vejic. Opisano je v pravopisnem opomniku na strani 57. Jaz to pravilo pogosto uporabim zadnje čase, ko vam odgovarjam na elektronsko pošto. Na primer ko napišem: Pozdravljen, …. ali pa Živjo, ….

Reši vaje na strani 57 in 58.

MATEMATIKA

V tem tednu te pri matematiki čaka le preverjanje znanja na straneh 51-53 v delovnem zvezku. Delo si razporedi kakor želiš. Prosim pa, da po končanem delu pošlješ meni poročilo, kako ti je šlo. Če je kakšna vrsta naloge, ki ej sploh nisi razumel/a, mi tudi to sporoči. Sicer pa mi sporočiš preko smeškotov. Za lažje poročilo prilagam TABELO – Matematika-poročilo o preverjanju, v katero boš vpisal/a svoje rezultate. Pošlji jih do petka, 24. 4.

 

NARAVOSLOVJE IN TEHNIKA

Človek se je že zelo zgodaj naučil uporabljati prst. Na straneh 104 in 105 boš spoznal/a, na kakšen način se je to skozi celotno zgodovino odvijalo in kako je danes.

Besedilo na obeh straneh preberi ter reši vse naloge.